09 September 2020

Spazio wint de 26e 'Compasso d'Oro' Design Award

Het wereldberoemde ADI Design Observatory heeft Falmec geëerd met de onderscheiding ‘Compasso d'Oro’ Award voor hun unieke Spazio recirculatie afzuigkap, ontworpen door Francesco Lucchese, tijdens de 26ste editie. De prijs erkent de indrukwekkende ontwikkeling van het bedrijf, door de uitmuntendheid, zorg en toewijding te belonen die zijn bereikt bij het creëren en ontwerpen van innovatieve oplossingen om de kwaliteit van ons leven in huis te verbeteren.

Een eer en een voldoening voor Falmec om zo'n prestigieuze en historische onderscheiding te ontvangen: het is een waardevolle en zinvolle erkenning voor vele jaren van hard werken en toewijding door een echt gepassioneerd en toegewijd team, wiens collectieve doel voortdurende verbetering is.

Met deze onderscheiding voegt Spazio zich nu bij de 300 plus andere projecten die in deze historische collectie worden geëerd en die de afgelopen 60 jaar allemaal de ‘Compasso d'Oro’ hebben gekregen. De Compasso d'Oro ADI Award, opgericht in 1954, is de oudste maar vooral meest invloedrijke designprijs ter wereld. Ontstaan ​​vanuit een idee van Gio Ponti, werd het jarenlang georganiseerd door de warenhuizen Rinascente, met als doel de waarde en kwaliteit van de nieuwe opkomende Italiaanse designproducten te benadrukken. Vervolgens werd het geschonken aan ADI, dat het sinds 1958 organiseert en toezicht houdt op de onpartijdigheid en integriteit ervan.

De Compasso d'Oro wordt toegekend op basis van een voorselectie gemaakt door het Permanent Design Observatory van ADI, bestaande uit een commissie van experts, ontwerpers, critici, historici, gespecialiseerde journalisten, leden van ADI of daarbuiten. Continu toegewijd om jaar na jaar informatie te verzamelen en de beste producten te evalueren en te selecteren die onlangs zijn gepubliceerd in de ADI Design Index jaarboeken. (ADI - Associazione per il Disegno Industriale - website) Spazio afzuigkap: product gegevensADI - Associazione per il Disegno Industriale - website


Spazio afzuigkap: product blad

I confirm that I have read the above information, I ask to be subscribed to the Newsletter service of Falmec S.p.A. containing information on the latter's products or services, as well as promotions or invitations to events in which it will participate. (read all)

FALMEC SPA
Cinem NV - Preflexbaan  162/165 - 1740 Ternat - Tel. 02/456.00.39 - info@cinem.be