E.ion™ System. De enige dampkappen die ook de lucht zuiveren.

Het moderne leven heeft de natuurlijke condities van de lucht drastisch veranderd. Daardoor bevinden we ons vaak in een onevenwichtige omgeving van elektrische ladingen in de lucht, waar positief geladen ionen de bovenhand hebben. Zo worden er fysiologische storingen gegenereerd. Ook wordt het aantal negatief geladen atmosferische ionen (die het algemeen welbehagen bevorderen) aanzienlijk verlaagd door centrale verwarming, airconditioning, rook en statische elektriciteit. Daarom ademen de meeste mensen, zowel op het werk als thuis, lucht in met een verminderde concentratie ionen.

Falmec heeft nu zijn dampkappen uitgerust met een nieuwe technologie die ervoor zorgt dat er atmosferische ionen worden gecreëerd - door middel van BIPOLAIRE GECONTROLEERDE IONISATIE-technologie. Dit zijn ionen die niet alleen nare geuren verminderen, maar ook zorgen voor een optimale ionenbalans binnenshuis wat ons algeheel gevoel van welbehagen en onze gezondheid sterk verbetert.

E.ion System, uw welzijn hangt in de lucht

Tot 95% minder geuren

De bipolair gecontroleerde ionisatie van Falmec is een unieke technologie. Maar hoe werkt ze? De E.ion™ System dampkappen geven ionen vrij die vergelijkbaar zijn met de ionen aanwezig in de atmosfeer van uw keuken. Door dit procedé worden alle irriterende en vervuilende ionen, zoals bacteriën, virussen, mijten, pollen, sporen, stof, schadelijke dampen of uitlaatgassen doeltreffend geneutraliseerd. De, door het ionisatie procedé van Falmec opgewekte, nieuwe ionen hebben bovendien een positief effect op geest en lichaam, wat leidt tot een beter humeur en betere concentratie. 

Onze natuurlijke atmosfeer produceert voortdurend ionen, door natuurlijke fenomenen zoals bliksem, watervallen en zeegolven. De technologie van het E.Ion™ System verkrijgt een vergelijkbaar effect: het creëert een bipolair elektrisch veld, dat zich situeert in de luchtstroom die door de dampkap gaat. Bipolair gecontroleerde ionisatie wordt langs deze weg gebruikt om de lucht te zuiveren en te ontsmetten. 

Onaangename geuren worden met 70% tot zelfs 95% verminderd. Cijfers die niet van Falmec komen, maar van testen, uitgevoerd door de universiteiten van Udine en Milaan, waarbij telkens volgens de norm UNI 13725:2004 werd getest. De doeltreffendheid van de E.Ion™ System dampkappen wordt daarenboven nog versterkt door het gebruik van de Carbon.Zeo-filter, die de voordelen van koolstof en zeolith combineert.

Flexibele installatie en energiebesparing

De E.Ion™ Systemdampkappen vereisen geen externe buizen om rook en geuren af te voeren. Daarom kunnen ze overal worden geïnstalleerd, zonder metselwerk en met een maximale flexibiliteit, met enkel oog voor het esthetisch resultaat. Geen buizen naar buiten toe, betekent bovendien  een betere isolatie: noch de warmte van de verwarming in de winter, noch de frisse lucht van de airconditioning in de zomer worden nodeloos afgevoerd. Zo vermijdt u energieverspilling en behoudt u in alle omstandigheden een optimaal thermisch comfort in de kamer.

Een sensor om de luchtkwaliteit te meten

Een bladvormige sensor in de E.Ion™ System dampkappen detecteert de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen (VOS), geurgassen, formaldehyde, sigarettenrook en andere verontreinigende stoffen in de lucht. De sensor is vandaar een prima indicator om wijzigingen in de huiselijke luchtkwaliteit te meten. De kleur van het blad geeft de gemeten veranderingen weer: het verandert geleidelijk van geel terug in groen, naarmate de omgevingsomstandigheden verbeteren.


Automatische modus

Dankzij de automatische modus schakelt de dampkap zich vanzelf in om de lucht te zuiveren als de sensor een verslechtering van de luchtkwaliteit in de kamer ontdekt.

KOOLSTOF EN ZÉOLITH: FILTEREN ZOALS DE NATUUR

Actieve Koolstof
Het actieve materiaal is koolstof, voornamelijk in de vorm van grafiet-microkristallen. Deze zijn behandeld om een poreuze structuur met een groot intern oppervlak te verkrijgen. Dankzij deze eigenschappen heeft het product een hoge absorberende capaciteit, waardoor het in staat is de moleculen van diverse soorten stoffen aan de binnenkant vast te houden.

Zeolith
Zeolith is een mineraal met een hoge microporositeit. Dit mineraal heeft het vermogen om organische stoffen en waterdamp te absorberen. Dit komt door de bijzondere eigenschappen van de regelmatige en microporeuze kristalstructuur; de kristallen hebben een grote lege ruimte.Het gecombineerde gebruik van Koolstof en Zeolith in een enkelvoudig filtersysteem zorgt voor een goede filtering en verhoogt de zuiveringscapaciteit van het E.ion systeem. Deze combinatie, Koolstof-Zeo, wordt gebruikt in de nieuwe filter die in alle producten van het E.ion systeem wordt toegepast.

Onderhoud & Reiniging
Koolstof Zeo-filters hebben geen speciaal onderhoud nodig. Bij normaal gebruik dienen de filters om de twee jaar te worden geregenereerd en na vier jaar te worden vervangen. De Koolstof Zeo-filter kan in een normale huishoud oven bij een temperatuur van 200° gedurende ongeveer 2 uur worden gegenereerd.

I confirm that I have read the above information, I ask to be subscribed to the Newsletter service of Falmec S.p.A. containing information on the latter's products or services, as well as promotions or invitations to events in which it will participate. (read all)

FALMEC SPA
Cinem NV - Preflexbaan  162/165 - 1740 Ternat - Tel. 02/456.00.39 - info@cinem.be